11.00 – 12.00 Grote schrijvers in gesprek

Tijdens dit programma gaan schrijvers Stefan Hertmans en Marjolijn van Heemstra met elkaar in gesprek. Dichter Ellen Deckwitz voelt hen aan de tand over het schrijverschap.

Hertmans is een gerenommeerd auteur, essayist en dichter met een oeuvre waarvoor hij in zowel binnen- als buitenland werd onderscheiden. Hij was eerder docent aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten te Gent en leidde er het Studium Generale tot oktober 2010.

Marjolijn van Heemstra is schrijver, dichter, theatermaker, journalist én columnist. Haar theaterwerk staat bekend om het sterk geëngageerde en experimentele karakter. Als schrijver is ze een multitalent en publiceert ze poëzie, romans en columns.

13.00 – 14.00 Griet op de Beeck vertelt

Griet Op de Beeck is een Vlaamse bestsellerauteur, met maar liefst drie boeken waarvan de filmrechten verkocht zijn. Ze debuteerde echter pas in 2013 met Vele hemels boven de zevende, op negenendertigjarige leeftijd. Op de Beecks carrière als een schrijver waarvan we nog veel zouden horen, was hiermee een feit. Haar debuutroman werd meteen een bestseller. In een paar jaar tijd heeft zij meerdere succesvolle romans op de markt gebracht, waaronder Kom hier dat ik u kus (2014) en Gij nu (2016). Dit jaar mocht ze het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten schrijven. Op de Beeck is een graag geziene gast in de media door haar charisma en eerlijkheid. Diezelfde openheid zorgt er ook voor dat ze steun en herkenning opwekt bij haar lezers. Op 20 november verzorgt zij een lezing en beantwoordt ze vragen uit het publiek.

 

14.15 – 15.00 Poëzie in de klas

Deze workshop gaat over de vele manieren waarop poëzie in het voortgezet onderwijs in kan worden gezet. Dichter en promovendus Kila van der Starre onderzoekt voor haar proefschrift hoe mensen buiten het boek om in aanraking komen met poëzie. Haar bevindingen bieden veel kansen voor het onderwijs. Jeroen Dera, neerlandicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, vertelt hoe poëzie kan worden ingezet in andere domeinen van het schoolvak Nederlands.

 

 

Deel deze pagina: