Back Street in het Literatuurmuseum

Creatieve workshop met young adultboeken

Mike Bink
13:00 - 14:00
Deelsessie 2
Van der Vorm Zaal

Het Literatuurmuseum geeft een workshop speciaal voor docenten op het vmbo waarin je ontdekt hoe je young adultboeken op een creatieve manier kunt inzetten in de klas. Het museum heeft onlangs de tentoonstelling Back Street geopend. In deze expositie ontdekken jongeren van 14 tot 20 jaar de kracht van taal en literatuur. Thema’s als rouw, liefde, heldendom en opkomen voor je idealen staan centraal. Een bezoek aan Back Street is een interactieve ontmoeting met young adultboeken, waarin je meer leert over jezelf én over de ander.

In één van de spellen in Back Street, de Tattooshop, geven leerlingen zichzelf bloot door antwoorden te geven op verschillende vragen uit young adult boeken. Ze geven antwoord op vragen over thema’s als huiselijk geweld, drugs, pesten en eenzaamheid en op basis van hun keuzes wordt in de tentoonstelling hun eigen tatoeage getoond op hun arm.

Anouk van Dijk, coördinator educatie bij het Literatuurmuseum, laat je – gebaseerd op dit spel in de Tattooshop – opdrachten zien die je kunt inzetten bij jou in de klas. Deze workshop gaat over hoe je met leerlingen kunt reflecteren op teksten uit young adultboeken en hoe je dat uiteindelijk kunt omzetten in een creatieve opdracht. Nadat je deze workshop gevolgd hebt, kun je er direct zelf mee aan de slag met jouw leerlingen!

Deel deze pagina: