Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs als via vrijetijdsactiviteiten.

Anno 2021 is Passionate Bulkboek, naast de Dag van het Literatuuronderwijs, verantwoordelijk voor de educatieve projecten De Inktaap, De Jonge JuryDag van de Literatuur, Er Was Eens, Kort Rotterdams en de Anna Blaman Prijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek Geen Daden Maar Woorden Festival en Write Now!. Deze projecten resulteren in circa dertig uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een workshop schrijven voor vijftien jongeren in Groningen, de viering van de Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam. De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name in haar standplaats Rotterdam, en zoekt anderzijds haar doelgroep op in de regio.

Veelgestelde vragen

Wat is de Dag van het Literatuuronderwijs?

Op 24 november 2020 vindt de eerstvolgende editie van hét symposium voor literatuuronderwijs en leesbevordering plaats. Tijdens dit digitale, interactieve evenement kunnen deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. De Dag van het Literatuuronderwijs 2020 vindt online via een educatief platform plaats.

In een uitgebreid programma van lezingen, voordrachten, workshops, interviews en masterclasses komen actuele vraagstukken uit het literatuuronderwijs aan bod. Ook is er een speciaal programma voor leraren Nederlands in opleiding. Voor hen is een inspirerend programma samengesteld met een aangepaste ticketprijs.

Jazeker! Het symposium is toegankelijk voor docenten, mediathecarissen, bibliothecarissen en andere onderwijsprofessionals. Als u leraar in opleiding bent, bestelt u een studententicket. Als leraar in opleiding kunt u een speciaal samengesteld programma volgen.

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs is er een speciaal programma samengesteld voor mediathecarissen. Hieronder vallen onder andere de plenaire programmaonderdelen en de uitreiking van de Nationale Mediatheek Trofee. Als mediathecaris bestelt u ook een online ticket via de webshop.

Al gekochte locatietickets worden omgezet naar deelname online en het prijsverschil wordt zo spoedig mogelijk gerestitueerd. U ontvangt hiervoor een creditfactuur voor de financiële administratie van de school.

Met uw ticket heeft u niet alleen toegang tot 29 sessies van sprekers die online hun expertise delen op de dag zelf, maar u kunt deze sessies nadien op elk moment (her)bekijken. Bovendien kunt u op elk moment, ook nadat de live sessie heeft plaatsgevonden, vragen stellen aan de sprekers en de chat consulteren om ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Het is op dit moment nog volop in ontwikkeling, maar vast staat dat de online editie niet veel anders zal zijn dan dat u gewend bent, qua beleving en interactie, alleen verschilt de vorm. U heeft de keuze om live naar de programmaonderdelen te kijken en daarop te reageren, maar u krijgt ook toegang tot alle overige sessies, ook ná 24 november.

Deel deze pagina: