Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs als via vrijetijdsactiviteiten.

Anno 2022 is Passionate Bulkboek, naast de Dag van het Literatuuronderwijs, verantwoordelijk voor de educatieve projecten De Inktaap, De Jonge JuryDag van de Literatuur, Er Was Eens, Kort Rotterdams en de Anna Blaman Prijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek Write Now!. Deze projecten resulteren in circa dertig uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een workshop schrijven voor vijftien jongeren in Groningen, de viering van De Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam. De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name in haar standplaats Rotterdam, en zoekt anderzijds haar doelgroep op in de regio.

Veelgestelde vragen

Wat is de Dag van het Literatuuronderwijs?

Op 22 november 2022 vindt de eerstvolgende editie van hét symposium voor literatuuronderwijs en leesbevordering plaats. Tijdens dit evenement kunnen deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. De Dag van het Literatuuronderwijs 2022 vindt plaats in De Doelen in Rotterdam.

In een uitgebreid programma van lezingen, voordrachten, workshops, interviews en masterclasses komen actuele vraagstukken uit het literatuuronderwijs aan bod. Ook is er een speciaal programma voor leraren Nederlands in opleiding. Voor hen is een inspirerend programma samengesteld met een aangepaste ticketprijs.

Jazeker! Het symposium is toegankelijk voor docenten, mediathecarissen, bibliothecarissen en andere onderwijsprofessionals. Als u leraar in opleiding bent, bestelt u een studententicket. Als leraar in opleiding kunt u een speciaal samengesteld programma volgen.

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs is er een speciaal programma samengesteld voor mediathecarissen. Hieronder vallen onder andere de plenaire programmaonderdelen en de uitreiking van de Nationale Mediatheek Trofee. Als mediathecaris bestelt u ook een ticket via de webshop.

Deel deze pagina: