Tijdens dit educatieve evenement kunnen deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. In een uitgebreid programma van lezingen, voordrachten, workshops en masterclasses komen actuele vraagstukken uit het literatuuronderwijs aan bod.

Op 20 november is er ook een speciaal programma voor studerenden voor eerste- en tweedegraads docenten Nederlands (lio’s). Voor hen is een inspirerend programma samengesteld met een aangepaste ticketprijs.

Programma

De sessies worden ingericht op onderwijsniveau, zodat deelnemers makkelijk hun weg kunnen vinden.
De opening en afsluiting van de Dag van het Literatuuronderwijs zijn plenair. Daarnaast kunnen deelnemers zich inschrijven op deelsessies.

Om zich alvast voor te bereiden op het programma kunnen deelnemers lid worden van de Dag van het Literatuuronderwijsgroep op LinkedIn en de Facebook in de gaten houden voor nieuws.

Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden zowel bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs als via vrijetijdsactiviteiten.

Anno 2018 is Passionate Bulkboek, naast de Dag van het Literatuuronderwijs, verantwoordelijk voor de educatieve projecten De Inktaap, De Jonge JuryDag van de Literatuur, Er Was Eens, Kort Rotterdams en de Anna Blaman Prijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek Geen Daden Maar Woorden Festival en Write Now!. Deze projecten resulteren in circa dertig uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een workshop schrijven voor vijftien jongeren in Groningen, de viering van de Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam.  De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name in haar standplaats Rotterdam, maar zoekt tevens haar doelgroep op in de regio.

Deel deze pagina: