Presentator: Oscar Kocken

Oscar Kocken (Eindhoven, 1983) is schrijver, presentator/dagvoorzitter, interviewer, programmamaker en conceptenbedenker. Hij heeft een eigen maandelijkse talkshow in de Stadsschouwburg Utrecht, schuift regelmatig aan bij De Taalstaat (KRO-NCRV) van Frits Spits en reist samen met Patrick Nederkoorn door het land met de theatrale 100% BN’er-vrije interviewshow Zomaargasten.

Oscar kreeg bekendheid dankzij zijn sketches voor onder andere Spijkers Met Koppen (BNN-VARA) en Cojones (NTR), zijn maandelijkse columns voor het tijdschrift ELLE, als presentator van de Grote Geschiedenisquiz (NTR) en als oprichter van de satirische theatershow Orde van de Dag. Samen met Lucas de Man maakte hij voor Het Zuidelijk Toneel de theatervoorstelling Bejaarden & Begeerte over liefde op latere leeftijd, waarmee zij tien jaar lang tourden langs theaters en zorginstellingen. Op dit moment vertelt hij samen met Lucas de Waard over eenzaamheid in de voorstelling “1”, door het Cultureel Persbureau gerecenseerd als ‘hartverscheurend mooi’. Tot en met de eeuwigheid is Oscar te beluisteren in de podcast Kloosterleven, waarvoor hij monniken en nonnen bevroeg over hun manier van leven.

Als dagvoorzitter leidt Oscar congressen voor onder andere de zorg-, onderwijs- en cultuursector en voor diverse overheden. De rode draad in al zijn werkzaamheden is de verbindende kracht van gedeelde ongekende verhalen.

Margreet Vloon
-
Presentator
Willem Burger Zaal

Deel deze pagina: