Arnon Grunberg in gesprek met Sinan Çankaya

Met Arnon Grunberg en Sinan Çankaya

Tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs op 24 november ging Arnon Grunberg in gesprek met Sinan Çankaya. Ze bevragen elkaar onder andere over eigen werk.

Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) debuteerde op 23-jarige leeftijd met Blauwe maandagen. Het boek werd een internationaal succes: in Nederland bekroond met de Anton Wachter-prijs voor het beste debuut en het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuut. Met zijn tweede roman, Figuranten (1997), bevestigde hij zijn talent en daarna volgden nog vele andere titels. Grunbergs boeken zijn in vele talen vertaald. Hij is columnist in Het Parool en medewerker van NRC Handelsblad. Op dit moment woont en werkt hij in New York.

Sinan Çankaya (Nijmegen, 1982) is cultureel antropoloog en schrijver. Als cultureel antropoloog is hij gespecialiseerd in racisme en discriminatie. Afgelopen jaar verscheen zijn boek Mijn ontelbare identiteiten, waarin Çankaya schrijft hoe het was om in Nederland op te groeien als kind van Turkse arbeidsmigranten en hoe hij daar mee worstelde. Momenteel werkt Çankaya als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Online

Deel deze pagina: