Zet een graphic novel op je leeslijst…

…en adopteer als eerste een nieuw literair genre op je school!

14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Mees Zaal

Deelnemers aan deze workshop hebben na afloop én een graphic novel én bijbehorende lesideeën bij zich in hun onvermijdelijke linnen tasje.

We beginnen dus met de lespraktijk en eindigen met een vogelvlucht langs deze kersverse en aantrekkelijke loot van de literatuurboom. Verwacht ook lichtbeelden van lessen, en de internationale en Nederlandstalige  hoogtepunten.

Wat is een graphic novel? Hoort de graphic novel thuis in de literatuurlessen? We bespreken de vooroordelen en laten het oordeel aan jou.

Margreet de Heer is stripmaker, voormalig Stripmaker des Vaderlands en afgestudeerd theoloog. Zij tekent al vijfentwintig jaar strips, bijvoorbeeld de vierkante reeks Liefde/Wetenschappen/Filosofie/Religie in Beeld, die ook vertaald is. Zij stelde strip-overzichten samen en initieerde in 2018 de gids Graphic novels voor de leeslijst.

Willard Mans gaf 41 jaar Nederlands op scholen, werkte mee aan Graphic Novels voor de leeslijst, is graphic novel-recensent voor Stripschrift en onderzoekt de ‘Beeldromanmoord te Enkhuizen’ in 1948.

Deel deze pagina: