De zeven misverstanden over poëzie

Poëzie is moeilijk, altijd ingewikkeld en ‘grote’ woorden mag je nooit gebruiken. Deze en meer misverstanden over poëzie komen langs in een gesprek met Ester Naomi Perquin en Ellen Deckwitz over poëzie in de klas. Ook wel: een ruggensteuntje voor alle docenten die in de les aan de slag gaan met poëzie.

Roeland Fossen
13:00 - 14:00
Deelsessie 2
Schadee Zaal

Ester Naomi Perquin is Dichter des Vaderlands en debuteerde in 2007 bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. Ze werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om haar studie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam te kunnen betalen. Dit werk inspireerde haar bundel Celinspecties, die verscheen in 2012 en werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. In 2017 verscheen haar nieuwste bundel Meervoudig afwezig. Perquins werk is regelmatig in de prijzen gevallen: ze ontving onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs.

Ellen Deckwitz is dichter en schrijver. Haar poëzie is al vaak bekroond: ze kreeg in 2009 de Meander Dichtprijs, ontving de C. Buddingh’-prijs voor haar poëziedebuut en verbrak het Nederlandse record voor de meeste gewonnen Poetry Slams in één jaar tijd in 2009. Deckwitz heeft een tweewekelijkse column in NRC Next en schrijft ze voor het NRC Handelsblad. In 2016 verscheen de bestseller Olijven moet je leren lezen, waarin ze je een introductie tot het lezen van poëzie geeft. Haar nieuwe dichtbundel wordt verwacht begin 2019.

Deel deze pagina: